Türkiye'nin En Popüler Tatil Yerleri Nerelerdir?

img
Güncel Makaleler
17 Mart 2024

Günlük hayatın zorlu koşturmacası ve iş hayatımızın stresli dönemleri arasında oldukça yıpranıyoruz ve baharın gelişi ile birlikte denizin ,güneşin tadını çıkartabileceğimiz güzel bir tatile çıkmak ve yorgunluğumuzu birazcık da olsa üzerimizden atmak istiyoruz. Tatil mevsimi geldiğinde, Türkiye'nin çeşitli bölgeleri, eşsiz doğası, yemyeşil manzarası ve kültürel çeşitliliği ile bizleri büyülemeye ve kendine çekmeye başlar. İster deniz kıyısında dinlenmeyi tercih edebilir, isterseniz de dağların serin havasında doğa ile iç içe olmayı tercih edebilirsiniz. Turizm açısından oldukça fazla alternatifi bulunan ülkemizde birbirinden güzel tatil bölgeleri her yıl yüzlerce yerli  ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. 

Turizm bölgelerinin çeşitliliği ve konaklama imkanlarının artması ile birlikte gidilecek bölgeyi seçmek ve bir tatil planı yapmak oldukça karmaşık olmaktadır. Bu nedenle Türkiye'nin en çok tercih edilen tatil yerlerini incelemek ve planlarınıza uygun olan bölgeleri tercih etmeniz size büyük bir kolaylık sağlayacaktır. 

1- Antalya: Antalya, Türkiye'nin Akdeniz sahilinde yer alan biz cennet köşesi olarak adını duyurmuştur. Muhteşem masmavi plajları, tarihi kaleleri ve leziz yemekleri ile hafızalarda adını bırakan Antalya, her mevsim ayrı güzeldir. Antalya aynı zamanda; Kaş ve Kalkan gibi bir çok popüler tatil beldesine ev sahipliği yapmaktadır. Dolu dolu geçireceğiniz Antalya tatiliniz de konaklama için bölgede oldukça popüler olan Antalya yazlık kiralık villaları tercih edebilir ve ailecek özel bir konaklama geçirebilirsiniz. Ayrıca tatiliniz boyunca antik çağlardan kalma sit alanları olan Perge ve Aspendos'u ziyaret ederek tarih ile iç içe bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. 

2- Kaş: Akdeniz'in en popüler bölgelerinden birisi olan Kaş; doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve berrak sularında dalış imkanı ile tatilcilerin oldukça fazla ilgisini çekmektedir. Kaş tatiliniz boyunca Likya Yolu'nu keşfedebilir, antik kentler olan Xanthos ve Patara'yı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca; Kaş Kalesi'nden muhteşem deniz manzarasını izleyebilir ve Kekova'da tekne turlarına katılarak batık kentleri keşfedebilirsiniz. Kaş tatilinizde konaklama için Kaş günlük kiralık villa seçeneklerini tercih edebilir, Kaş'ın muhteşem manzarası eşliğinde sadece size özel olan yüzme havuzunun keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. 

3-Kalkan: Kaş'ın yaklaşık 20 km batısında yer alan Kalkan; sakin ve lüks bir tatil deneyimi için ideal bir seçenektir. Turkuaz sularıyla ünlü olan Kalkan, sakin bir tatil arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Tatiliniz boyunca patika yollar arasında yürüyüş yapabilir, Likya Yolu'nu keşfedebilir ve Kalkan'ın tarihi dokusunu yansıtan dar sokaklarda yürüyüş yapabilirsiniz. Patara Plajı ve Kalkan Plajı gibi oldukça ünlü plajları sayesinde mavinin hemen hemen her tonuna şahit olabilirsiniz. Ayrıca Kalkan'da tekne turlarına katılarak Kaş'a yakın olan adaları keşfedebilir ve Likya Kral Mezarlarını görebilirsiniz. Kalkan; Kekova'nın batık şehri Simena'yı ziyaret etmek isteyenler için mükemmel bir başlangıç noktasıdır. Gün boyu doğa içerisinde keyifler ve tekne turları yaparak zaman geçirebilir, akşamları ise birbirinden güzel restoranlarda Akdeniz mutfağının lezzetlerini tadarak keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Kalkan tatili için en uygun konaklama türü; Kalkan kiralık villalardır. Her bütçeye ve zevke uygun olarak hazırlanmış olan Kalkan özel havuzlu kiralık tatil villaları lüks tasarımları ile dikkat çekmektedir. Doğa içerisinde muhafazakar kiralık villalar ve deniz manzaralı kiralık villalar olarak iki ana kategoriye ayrılan yazlık villalardan kişi sayınıza ve bütçenize uygun olanı kolayca bulabilir ve huzur dolu bir konaklama süreci geçirebilirsiniz. 

4-Fethiye: Muhteşem koyları, berrak denizi ve eşsiz doğal güzellikleri ile Fethiye; Türkiye'nin en popüler tatil bölgelerinden bir tanesidir. Oldukça geniş bir aktivite skalası olan Fethiye; ziyaretçilerine Ölüdeniz'in turkuaz sularında yüzme keyfi ve Kelebekler Vadisi'nde doğa yürüyüşleri gibi büyüleyici etkinlikler sunmaktadır. Ayrıca tatiliniz boyunca Saklıkent Kanyonu'nda trekking yapabilir ve Kayaköy'ü ziyaret ederek tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Yine alternatif olarak Göcek Koylarında tekne turları düzenleyerek mavinin ve yeşilin eşsiz uyumuna şahitlik edebilirsiniz. Unutamayacağınız bir Fethiye tatili için kiralık Fethiye villalarını tercih edebilir, tatil boyu sanki kendi evinizdeymiş gibi rahat ve konforlu bir konaklama süreci geçirebilirsiniz. 

5-Bodrum: Ege'nin incisi olarak bilinen Bodrum, lüks tatil köyleri, tarihi yapıları ve eğlenceli gece hayatı ile ünlüdür. Bodrum tatiliniz boyunca Bodrum Kalesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi gibi önemli turistik yerleri ziyaret edebilir, bu sayede tatilinizi dolu dolu yaşayabilirsiniz. Ayrıca; Bodrum Yarımada'sındaki koylarda denizin ve güneşin keyfini doyasıya çıkarabilir ve gün batımında Bodrum Marina'da lüks yatlar arasında yürüyüş yapabilirsiniz. Akşamları ise sevdikleriniz ile birlikte Barlar Caddesi'nde eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. 

Hayalinizdeki tatil planını gerçeğe dönüştürmek için size uygun olan bölgeyi seçmenin önemli olduğu kadar, konaklayacak yeri belirlenmeniz de büyük bir önem taşımaktadır. Eğer klasik tatillerden uzaklaşmak ve bambaşka bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız konaklama içim son yıllarda adını sıkça duyuran kiralık tatil villalarını tercih edebilirsiniz. Kiralık tatil villaları sizlere tüm alanın size ait olduğu, tam mahremiyet alanı içerisinde sevdikleriniz ile birlikte huzur dolu bir konaklama imkanı sunar. Özel havuzlu, geniş bahçeli ve jakuzili kiralık villa seçenekleri sayesinde huzurlu ve konforlu bir tatil geçirebilir ve sevdikleriniz ile birlikte güzel anılar biriktirebilirsiniz. 

Son Yazılar

Whatsapp Destek